Объявление

Граждане России и люди, проживающие на ее территории, идите на русские тематические форумы.
Здесь вам не рады.

Форум продовжує свою діяльність,
з усіма питаннями звертайтесь до Одарки та Насті Шапокляк.

Насморк, "щелчки" при дыхании, возможно хрипы. Второй день

Тут можна поставити запитання про здоров'я пацюка.

Модераторы: Tatiana_M, igolkova_ca, J_k, Veda

Насморк, "щелчки" при дыхании, возможно хрипы. Второй день

Сообщение Yasico » 07 сен 2015, 08:53

Доброго дня! Допоможіть мені будь ласка!

2 щурики (сестрички) БіМО й Марсєлін
Їм по 3 місяці буде 08.09, важать по 150 грамів приблизно (останньго разу зважувала десь місяць тому, було ~130)
Брала у "Rugrats" (розвідник Наташа Садовская )

Історія:
Вже досить довго, ще з першого тижня у мене (взяла їх у шестиижневому віці) БіМО обмазується порфіріном як вмивається, тож я декілька разів ходила до ветеринарів з цього приводу. Нічого конкретного мені ніхто не сказав, припустили що це проблеми з імунітетом. Порадили врізноманітнити корм й подавати вітамінчики (єхінацею в таблєтках чи відваром). Не допомогло, й ніяких інших симптомів нема - весела, активна, цікава. Але я за нею наглядаю.

Вчора прокинулась від того, що БіМо дивно "клацає" при диханні.
Саме дихання теж дивне - трохи чи то посвистує чи то похрохкує.
З приводу похрохкування була у ветеринара (клініка алден-вєт, на вул. Естонській 51) тиждень тому: почула це в неділю. Дивні звуки продовжувались десь хвилин 5. В понеділок вже була у лікаря.
Ні на самому прийомі, ні того дня більше проблем з диханням не було, тож мені знов порадили врізноманітнити корм - сир (творог) молоко, невеличкий шматочок несолоного сала.
Проблему порфіріна теж ніяк не вирішили. Сказали або алєргія на шось... або імунітет слабкий.

Після зміни раціону (надто різкої через мою некомпетентність), тваринки пережили "вечір рідкого поносу й активованого вугілля", потім "ранок болю й запору", потім швидкісну поїздку до ветеренира (алден-вет на героїв дніпра 18), а потім три дні на рисовій кашці й вівсянці, чому були не дуже раді.... =/ Дивно що розлад важче перенесла саме Марсєлін, в якої імунітет вродє би кращій.

І от тепер це!
Вчора БіМО почала "клацати" при диханні, водночас з похрохкуванням. Одразу після того як прокинулася.
Клацання пройшло десь хвилин за десять, після цього десь хвилин через п'ять пройшло й похрохкування. Я не спеціаліст, але на мій слух клацає десь всередині, а хрохкає десь у носі.
Уважно слухаю як вона дихає, і мені здається що в неї дихання важче ніж в сестрички. =(
Сьогодні з ранку теж "клацає" - вже довше ніж того разу. Тобто справи гіршають (((

Утримання:
Простора клітка на три поверхи, наповнювач "carefrash (colors)", вода питна - фільтрована кип'ячена, або бутильована "бонаква"
корм: основний - "супер-меню Роккі1" (зерно, кукурудзяні пластівці, рисові кульки, вафлі, гранульований премікс "біомікс," додаток фруктів, овочів, горіхів + вітаміни, мінєрали, солі, йод)
ласощі - сухарки чорного хліба, хлібці пресовані вівсяні/пшеничні/ хлібці гречані
(до розладу також давала огірки, трохи помідорів, трохи кавуна, слабкий чай, іноді трохи молока, іноді курячий жовток... іноді трохи фруктів, але вони не дуже їх люблять)
Прогулянки: Клітка відкрита стоїть на дивані цілий день. Всі вікна закриті, й протягів бути не повинно... я їх не відчуваю. але рами старі...
Як було дуже спекотно, я ставила клітку в куток - на місце для телевізора, що закрите з трьох сторін, і включала вентилятор в іншу від щурів сторону.

По симптомам:
Мокрі носи (у обох); холодні кінцівки (в обох), прохолодних хвіст (БіМО), температура тільця на враження трохи вища ніж зазвичай,
хрипкувате дихання (БіМО; не точно - мій непрофесійний слух), порфірін (БіМО; але може бути й у Марсєлін - на жаль на темному хутрі не так видно)
"хрохкання" (БіМО), "клацання" при диханні (БіМО), чхання (БіМО й Марсєлін), чухання (БіМО й Марсєлін - останнім часом більше ніж зазвичай, але це може буть через те, шо я їм в клітку кинула декілька шматків звичайної сірої туалетної бумаги - типу ля гнізда. вже прибрала, спостерігаю за реакцією).
Активність в межах норми (як завжди... може навіть трохи більше за звичайну), апетит в межах норми (відновився після розладу й "дієти"), вичісуються й вмиваються регулярно,
Тільки шо помітила що у БіМО кал трохи інакший ніж зазвичай - світлішого кольору огиднішого запаху, але консистенція нормальна (може бути наслідком розладу й "дієти")
Останнім часом п'ють більше ніж до розладу.

вимагають уваги, просяться на руки й вилизують, можливо, наполегливіше ніж звичайно (не знаю, чи це важливо...)

Будь ласка, допоможіть мені порадою!
Можливо, я десь помиляюсь в догляді, шось роблю не так, можливо треба шось міняти супершвидко, а я не вкурсі, бо в щурячіх справах - абсолютний ділєтант!
Це мої перші улюбленці, до цього я не за ким не дбала, тож знаю, шо можу шось робить не так як треба... Можливо, у мене тут невідкладний випадок, а я туплю (((

Порадьте гарного ратолога в Києві, адже я була вже у трьох (у двох клініках алден-вет, і у арт-вет на Милославській)!
Я продивлялюсь тему про ветеринарів прямо зараз, але може хтось порадить до якого вета краще звернутись з тими симптомами що я описала...
мені зовсім не важливо як далеко треба їхати і скільки це буде коштувати. аби з моїми ратками все було добре!

Дякую!
- What time is it?..
- Ratventure time!
Yasico

Все сообщения

Re: Насморк, "щелчки" при дыхании, возможно хрипы. Второй де

Сообщение Veda » 07 сен 2015, 09:50

Так. Во-первых, взвесьте крысочек. Точный вес всегда лучше.
Yasico писал(а):Нічого конкретного мені ніхто не сказав, припустили що це проблеми з імунітетом.

Да, это самая очевидная проблема. Странно, что она продолжается несмотря на все Ваши усилия. Что можно подумать ещё, кроме низкого иммунитета: проблемы с зубами, с ушами, с глазами, искривление носовой перегородки и воспаление гарднереловых желез (которые, собственно, порфирин и выделяют).

Однако, раз начались щелчки и хрипы, очевидно же, что речь идет о воспалении верхних дыхательных путей.
И лечить Вам придется респираторный синдром грызунов.

Как это лечат: антибиотиком, который назначит врач, плюс разжижающее для слизи.
По антибиотику пусть решает врач, потому что Юнидокс вашим крысам пока рановато (им всего 3 месяца), а сумамед может и не сработать, надо крысу слушать.

Поедьте, пожалуйста, в "ВетУа", к Александре Олеговне, она работает сегодня и через день. Дайте ей послушать, может, рентген сделать.
Независимый консультант. Официальные часы приёма - с 8 до 17 каждый второй вторник.
Veda
Модератор

Все сообщения

Сообщение Svetoforinka » 07 сен 2015, 10:14

Yasico писал(а):Тільки шо помітила що у БіМО кал трохи інакший ніж зазвичай - світлішого кольору огиднішого запаху,

Запитайте в лікаря про можливість перевірити кал дівчинки на паразитів, на всяк випадок. І можливо обох треба обробити стронгхолдом, бо чухатись можуть або алергічно, або від власоїдів.
Yasico писал(а): трохи кавуна, слабкий чай, іноді трохи молока,

З кавунами обережніше, зараз важко купити нормальний, молоко не треба, краще кисломолочку або творог. Сир та сало я б взагалі не давала, у пацючків слабка печінка і лікувати ії важко.
Yasico писал(а):але це може буть через те, шо я їм в клітку кинула декілька шматків звичайної сірої туалетної бумаги

Не може, віддайте дітям забавку))
- Ты чокнутая!
- Мне так идёт
Svetoforinka
Супермодератор

Все сообщения

Сообщение Olta » 07 сен 2015, 10:21

Yasico, СРОЧНО! просто незамедлительно! обратитесь к Александре Олеговне, клиника vet.ua, ул. Братиславская, 14-б, тел. 2293939, 5131018.
Судя по описанным симптомам, болезнь зашла уже очень далеко (скорее всего, там уже воспаление легких).. Еще день-два зволікання, и лечить Вам может быть уже некого, к сожалению :(
L'enfer, c'est les autres (c) Jean-Paul Sartre
Olta

Все сообщения

Сообщение Yasico » 07 сен 2015, 10:43

2 Veda; 2 Olta
...
(╯◕_◕)╯︵ ┻━┻
...
Та хай же ж йому грець! Шо ж я так провтикала - у трьох же ж лікарів була!..

Я вже записалась до Олександри Олегівни на сьогодні.
Сподіваюсь не надто пізно ((((゜д゜)))

2 Svetoforinka
Обов'язково спитаю про аналізи на паразитів!

Дуже дякую за поради!
Можливо, ви врятували життя, і не одне а цілих три - моє і моїх двох раток!
- What time is it?..
- Ratventure time!
Yasico

Все сообщения

Сообщение Veda » 07 сен 2015, 10:50

Yasico писал(а):Обов'язково спитаю про аналізи на паразитів!

Какашки можете сразу с собой взять. Просто две штучки свеженьких, если найдете. Есть у Вас целлофановые пакетики, как бисер пакуют или шурупчики, с зип-локером?
Изображение
Идеальная тара для какашек. И подписать сверху ручкой.
Независимый консультант. Официальные часы приёма - с 8 до 17 каждый второй вторник.
Veda
Модератор

Все сообщения

Сообщение elo4ka_29 » 07 сен 2015, 10:52

Ярослава, желаю, чтоб все у Ваших крысок сложилось хорошо. Я сегодня была у Александры Олеговны - она очень старается. И рентген можно будет сразу сделать.
Клиника в пешей доступности от метро Черниговская. Если Вам назначат в том числе и Отифри, я могу отлить (флакон стоит 150 грн. сейчас, а нужно его совсем чуть-чуть). Я живу не далеко от клиники.
elo4ka_29

Все сообщения

Сообщение Oluna » 07 сен 2015, 13:57

Пусть все будет хорошо! Держим кулачки за крысочек!
Всё будет хорошо! В крайнем случае - нет.
В джазе только девушки
Oluna
Супермодератор

Все сообщения

Сообщение Yasico » 07 сен 2015, 17:47

Дуже дякую всім за поради!

Олександра Олегівна нас прийняла, подивилась, послухала; зробили рентген!
Дуже вчасно!
Сказала що це бронхіт, але поки що не пневмонія - встигли попередити біду.
Для БіМО, призначила антибіотик - доксициклін - 1/20 таблетки 2 рази на день;
і АЦЦ (1/40 пакєтіка), або Амброксол/Лазован по 2-3 краплі два рази на день
курс лікування - три тижні! >_<'

Джерело (Екомед) - 2-3 краплі два рази на день, для загального підвищення імунітету - обом! =3
Лактоферон в якості пробіотика.

Також порадила дуже уважно слідкувати за станом БіМО, і на всякий випадок мати під рукою по ампулі преднізолона (тримати в холодильнику), еуфілліна та фуросимеда!..
Ну і шприців пару-тійку... боженьки, я дуже сподіваюсь, шо мені не доведеться робити уколи!.. (✖﹏✖)
Але як доведеться то дози мінімальні 0,05 - 0,07/
Десь я бачила відео-урок по уколам щурів. Треба передивитись!

Таке полегшення - я тепер хоч знаю шо з моєю тварючкою не тек, і як це виправити!
Ще раз - дуже всім вам дякую!!!
- What time is it?..
- Ratventure time!
Yasico

Все сообщения

Сообщение Oluna » 07 сен 2015, 18:12

Все не так страшно )
Успешного лечения и выздоровления. Доксициклин может отказываться есть - запасайтесь вкусняшками )
Всё будет хорошо! В крайнем случае - нет.
В джазе только девушки
Oluna
Супермодератор

Все сообщения

Сообщение vera777 » 07 сен 2015, 18:18

Выздоравливайте!
Кипяченую воду им не наливайте, она же мертвая. Я покупаю детскую водичку, можно просто из фильтра
Если ты добр с животным, оно будет любить тебя до конца жизни. Если ты добр с человеком, то никто не знает, что из этого выйдет.

vera777

Все сообщения

Сообщение Svetoforinka » 07 сен 2015, 18:23

Oluna писал(а):Доксициклин может отказываться есть - запасайтесь вкусняшками )

А ещё его с молочкой нельзя, можно попробовать детское мясное питание или приличный кошачий паштет.
- Ты чокнутая!
- Мне так идёт
Svetoforinka
Супермодератор

Все сообщения

Сообщение Olia+Dennis » 07 сен 2015, 18:34

Вот вам и супер-пупер питомник. В 3 месяца респираторка уже.

Я вам очень советую показать Марселин врачу тоже
Olia+Dennis

Все сообщения

Сообщение elo4ka_29 » 07 сен 2015, 18:47

А вы вторую крыску врачу не показали? Я своих обычно оптом ношу, так как она и в ушко посмотрит, и послушает. Вот у Алисочки внешне никаких проявлений нет, а ушко воспаленное. Лечимся.
elo4ka_29

Все сообщения

Сообщение vombaty » 07 сен 2015, 20:03

Ссылка на видео: https://m.youtube.com/watch?v=G5s_u7nDjLY
От туалетной бумаги вреда не будет, она не такая пыльная как карефреш.
" Всегда будет арквеллианский линейный крейсер или коррелллианский луч смерти или чума предназначенная на уничтожение всей жизни на Земле, и единственный способ для этих людей продолжать жить - это не знать об этом!"
vombaty

Все сообщения

Сообщение Olia+Dennis » 07 сен 2015, 20:47

Зато менять каждый день надо. Как альтернатива наполнителю она не годится
Olia+Dennis

Все сообщения

Сообщение vombaty » 08 сен 2015, 19:02

У нас годится уже больше четырёх лет), поэтому и рекомендую, правда, если крыс не больше двух.
" Всегда будет арквеллианский линейный крейсер или коррелллианский луч смерти или чума предназначенная на уничтожение всей жизни на Земле, и единственный способ для этих людей продолжать жить - это не знать об этом!"
vombaty

Все сообщения

Сообщение Olia+Dennis » 08 сен 2015, 20:29

Нам не подошла как раз тогда, когда в клетке было всего двое.
Olia+Dennis

Все сообщения

Сообщение Olta » 08 сен 2015, 21:51

А я даже для одной крысы (в отсадочной клетке) замахалась как-то бумагу менять.. Ее, а также бумажных салфеток и полотенец хватало всего лишь на пару часов, потом приходилось менять.. Кстати, заметила, что запах туалетная бумага не держит вообще.. Нет, ну может у людей крысы просто культурные или малосрущие (пардон :D ), тогда туалетка может и дольше продержаться ))
L'enfer, c'est les autres (c) Jean-Paul Sartre
Olta

Все сообщения

Сообщение vombaty » 09 сен 2015, 05:16

Это можно перенести в раздел содержание.
vombaty

Все сообщения

Сообщение Yasico » 19 сен 2015, 12:33

Апдейт!

Пройшло два тижні лікування, й БіМО почувається набагато краще!
А от у Марсєлін сьогодні зранку почалося інтенсивне "квохкання", вона робить таки рухи, наче вдавилася - але я поковиряла в неї в горлі ватною паличкою - там вроді ніяких залишків їжї ((
Наскільки я зрозуміла у неї ускладнене дихання.
Ветеринар попереджала мене про таку можливість стосовно БіМО, й порадила засоби щоб єслі шо чи то дихальні шляхи розблокувать, чи то просто полегшити відхаркування
(обоженькімоїтоуколивменеажтеперрукитрусятьсяаааа)
Я вколола Марсі 0.05 преднізоліну і 0.05 еуфіліну. Це заняло в мене менше хвилини часу. Сама в шоці - я ніколи нікому не робила уколів, і сама їх дуже боюся! ))
Спостерігаю за станом. (~ через 10 хвилин: Вроді стала менше "квохкать", пожвавіла, головою більше не киває)
Маю зазначити, що рентген робився тільки для БіМО, Марсі по всім показникам здавалась здоровою раткою,
отже й інтенсивне лікування призначили лише для однієї з сестричок. Іншій лише пробіотики та імуно-модулюючи добавки.
тепер в мене виникло питання, а чи не їхне утримання й середовище є причиною захворювання?.. Чи то може воно заразне?..
Непанятно, карочє... =/

Зараз збираюсь і рушаю до Олександри Олегівни. О третій буду там.
Спитаю в неї заодно шо мені робити 3 відкритими колбочками ліків? Я даже не знаю... використана там буквально краплинка від усього об'єму!
Поки поклала в холодильник за звичкою але шось мені підказує шо треба буде закупитись новими =/

Сподіваюсь, я не нашкодила своїми діями Марсєлін. ТТ_ТТ
- What time is it?..
- Ratventure time!
Yasico

Все сообщения

Сообщение Tatiana_M » 19 сен 2015, 12:48

Пусть всё у вас будет хорошо, желаем девочкам скорейшего выздоровления!
Tatiana_M

Все сообщения

Сообщение vera777 » 19 сен 2015, 16:47

Все сделали правильно, только еще в таких случаях обязательно нужно колоть фуросемид 0.1!!! Фуросемид всегда колите в первую очередь, он выводит лишнюю жидкость из легких, когда крыса задыхается. Это был отек легких, а вот чем он был вызван-это уже врач вам скажет, после обследования. И при отеке лучше колоть дексаметазон, а не преднизолон.
Если ты добр с животным, оно будет любить тебя до конца жизни. Если ты добр с человеком, то никто не знает, что из этого выйдет.

vera777

Все сообщения

Сообщение Yasico » 20 сен 2015, 15:21

2 vera777 - так, мені призначили саме його - дексаметазон. Проколоти 2 дні по 0.06 два рази на день.
Дякую, тепер буду в першу чергу колоти фуросємід, якщо виникне така ситуація ще раз... (але я сподіваюсь, шо не виникне! >_<)

Зробили рентген для Марсєлін (подивитись шо ж там таке сталось) й бля БіМО (подивитись прогрєс лікування)
У БіМО позитивна динаміка, але треба завершити курс лікування - я дуже радію з цього! =3
+ На рентені у Бімо виявили невеличке вздуття, то ж я даю їй по 2-3 краплі еспумізану (придбала дитячий, у суспензії) два рази на день.

Але ми так і не зрозуміли шо сталось із Марсєліною, і шо саме викликало ядуху. =/
Можливо, вона вдавилась їжею - якась крихта потрапила до легень, й травмувала тканини...
На всяк випадок їй так само призначили трьох тижневий курс доксицикліну - 1/20 таблетки 2 рази на день;
а все інше залишили як і було.

Через тиждень знову поїду до Олександри Олегівни - подивимось чи все добре, чи допомагає лукування.
Поки що можу сказати шо почувають вони себе добре.
Дякую всім за поради й побажання - я передам їх моїм дівчаткам! ^_^

ПС: я спитала що робити з відкритими ампулами, і ось яку відповідь отримала:
треба перебрати препарати в шприци, підписати коли це було зроблено.
Таким чином препарати можуть зберегтись десь 2 тижні.
Перед застосуванням треба уважно роздивитись рідину в шприці: чи не змінила колір, чи немає осаду, ознак окислення?
Але для себе я зробила висновок, що нові ампули все одно треба закупити.
Краще не випробовувати долю - хай все буде пд рукой, на екстренний випадок!
- What time is it?..
- Ratventure time!
Yasico

Все сообщения

Сообщение vera777 » 20 сен 2015, 16:00

Yasico писал(а):треба перебрати препарати в шприци, підписати коли це було зроблено.
Таким чином препарати можуть зберегтись десь 2 тижні.
Перед застосуванням треба уважно роздивитись рідину в шприці: чи не змінила колір, чи немає осаду, ознак окислення?
Але для себе я зробила висновок, що нові ампули все одно треба закупити.
Краще не випробовувати долю - хай все буде пд рукой, на екстренний випадок!

Да, мы все так делаем :yes: Но и про запас нужно иметь все лекарства, особенно "скорой помощи"!

vera777

Все сообщения

Re: СИНЮШНІ ЛАПКИ

Сообщение Yasico » 25 сен 2015, 14:56

Апдейт (?) 2
Не знаю, чи варто було це в окрему тему винести, чи краще все ж тут спитать...

Сьогодні помітила в БіМО синюшний колір лапок, подивилася ротик - мені здається шо воно теж трохи не того кольору як потрібно =/

Ми продовжуєм лікування - закінчуємо третій тиждень. У неділю маю їхати до Олександри Олегівни на "плановий" прийом.
Поверхнево, БіМО виглядає кращє ніж коли ми почали лікування, на тому тижні прогрес підтвердили рентгеном.
Поводить вона себе нормально, практично як завжди - тільки останні два дні постійно лізе на руки, активна.
Що до апетиту - мені важко сказати. Шоб згодувать їм доксициклін розмішую його з котячою кансєрвою.
Спочатку давала "гупрмет" в шмточках - вминали за секкнду, потім вирішила шо розмішувать порошок кращє з паштєтом.
БіМО новацій не оцінила - не дуже добре їсть його. Але твердий корм поглинає із задоволенням, вроді, як і за звичай.
Хрипів чи клацань при диханні я не помітила, і, як я й казала - поводить вона себе як звичайно. Але виділення порфіріну останнім часом побільшало.
Тільце тепле, хвіст теплий, лапки були холодні коли я дістала їх із клітки, але тепер вони в мене повзають по дивану, тож температура повернулась до нормальної.

Олександра Олегівна попереджала, що в наслідок прийому ліків, мокротиння з легень може частково блокувати дихання, й попередила що робити в такому випадку.
Я вколола їй 0.05 фуросєміду, на всяк випадок. Преднізолін і еуфілін колоти не стала. БіМО і так почала фрікувать - погнула голку в шприці - перший в її житті укол пройшов не дуже вдало! =3

Зараз спостерігаю, колір ротика став кращій, здається, але задні лапки все одно синюшні.
- What time is it?..
- Ratventure time!
Yasico

Все сообщения

Сообщение Veda » 25 сен 2015, 15:15

А температура в помещении какая? Может, она просто зябнет? Выдайте им тёплую шапку или тряпочку флисовую.
Veda
Модератор

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 25 сен 2015, 15:35

Может и подотекло где-то там у неё. Я бы по разу в день продолжила до врача.
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение Yasico » 25 сен 2015, 16:00

Veda, В квартирі тепло. Вони сидять зараз обидві під ковдрою - сплять.

Pyatihatochka, Добре, по разу на день - не такий вже і стрес! )
Наразі я не чую ускладнень в диханні, але я не маю ані стетоскопу, а не досвіду, то ж можу просто не відчувати різниці. =/
- What time is it?..
- Ratventure time!
Yasico

Все сообщения

Сообщение Rugrats » 26 сен 2015, 01:32

Olia+Dennis писал(а):Вот вам и супер-пупер питомник. В 3 месяца респираторка уже.

а вам хоть есть с чего позлорадствовать :) вспомнили бы из какого суперпупер питомника ко мне крысенок приехал с респираторкой в 2 месяца. и не только ко мне. ну хоть есть вам с чего порадоваться в жизни, что животные заболели :)
Rugrats

Все сообщения

Сообщение Rugrats » 26 сен 2015, 01:35

Yasico, видимо плохая идея была брать малышек на неделю в палатки, я должна была отговорить вас... пусть девочки скорей поправляются и больше не болеют

и не надо кормить их кормом рокки, кушать там нечего. вы же в начале брали верселе лага криспи, его и давайте, вес у крыс очень маленький, на рокки они его и не наберут

синюшный цвет лапок - сердце на рентгене врач пусть тоже посмотрит
Rugrats

Все сообщения

Сообщение Yasico » 26 сен 2015, 06:20

Rugrats, Не їдять вони той вєрсалєшототам - половину корму викидаю. Я може ще який спробую, бо Роккі дійсно досить пісний.
Вагою вони десь вже грамів по 180 і 200. Як смаколик (до ліків), я їм зараз котячі кансєрви прєміум-класа скормлюю, так шо аби тіки не пожирнішали )

А БіМО порфірініла з першого тижня - хз шо це таке, я їй зараз даю всякі пробіотіки, імуно-модулюючи, ехінацейку... Все одно хутро в плямках. =/
Подивимось як воно буде по закінченні лікування, звісно ж, але як на мене - саме цей параметр кардинально не змінився.
- What time is it?..
- Ratventure time!
Yasico

Все сообщения

Сообщение Olia+Dennis » 26 сен 2015, 11:12

+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Rugrats писал(а):а вам хоть есть с чего позлорадствовать

Я не злорадствую. Мне на самом деле грустно и обидно. Грустно от того, что вы издеваетесь над животными и обидно что ничего невозможно сделать, чтобы это прекратить.
Olia+Dennis

Все сообщения

Сообщение Yasico » 26 сен 2015, 16:44

ееее....
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

ця тєма шото зайшла в нєудобне русло...
і відімо вскриває історію атнашеній про які я мало знаю, і чесно кажучі, не дуже то й хочу.

Почали звучати звинувачення, і це може перерости в абикновєний срач.
І поки не прозвучало всякої странної, не причетної до здоров'я моїх раток інфи,
я б воліла попросити учасників потенційного конфлікту, припинити його ще до початку.
ну або в іншу тему винести, якщо таке вже є бажання.
дякую.

А БіМО сьогодні почувається краще!
Лапки теплі, все шо треба шоб було рожевим - рожеве.
Дихання прослухать не можу - сусіди наче показились зі своїми ремантами!
Але на всякий випадок вколола 0.05 фуросєміду, як і радили.
Спостерігаю за станом далі...

ПС: ще помітила шо вони води п'ють досить багато, а не помітила хто саме.
Можливо, це нормально, при лікуванні респіраторних
або фуросємід вивів зайву рідіну з БіМО, от вона й відновлює баланс.
- What time is it?..
- Ratventure time!
Yasico

Все сообщения

Сообщение Rugrats » 26 сен 2015, 17:14

Olia+Dennis, что вы своим комментом суперпупер хотели прекратить

я прекрасно вижу, что количество респираторок у моих выпускников за последний год больше, чем "просто крысы тоже иногда болеют", и я это в последнее время связываю с появлением у меня в доме крысы хронички (хронический ринит, легкие в норме). я возила некоторых своих крыс к АА, взрослые животные на осмотре клинически здоровы, у некоторых изменения в барабанных перепонках, как если бы у них был отит. это интересно, как это он был и сам прошел, причем все бессимптомно. у молодых нашли проблемы - у одного подозрительная корочка в ухе, другому хотела сердце посмотреть, а на рентгене воспаление верхних дыхательных путей, при том что симптомов то нет, на прослушке дыхание в норме. АА сказала, что хроничку надо отдавать, она может быть постоянным источником заражения других, даже если в другой комнате живет. я думала об этом. НО эту крысу уже один раз отдавали так что хватит с нее. крысы прекрасно чувствуют и понимают что происходит, хроничка жутко боится даже когда я ее просто из комнаты выношу, ее сестра, которая живет с ней и кстати абсолютно никаких симптомов не выдает, тоже ужасно паникует и потом подругу вылизывает с ног до головы, мол, вернулась! все они прекрасно понимают. так что я эту крысу не отдам, да и кому она нужна почти двухлетняя которой постоянно нужен уход и лечение.

вязки в моем питомнике максимально сокращены - только для сохранения линий, которые я считаю уникальными. за этот год почти все вязки были от самок на совладении, своих самцов я вообще не вяжу. вот бимо и марселин у меня в доме родились. вяжутся то животные клинически здоровые, симптоматики никакой, у крысят тоже. думаю у кого из крысят слабее иммунитет, может кто то сильнее стресс получает, и в итоге заболевает. болеют то не все. по украине я не отправляю теперь, только в исключительных случаях, чтоб не было лишних стрессов для крысенка.

вообще сейчас у меня абсолютное большинство крыс от 1,5 лет и старше, молодых единицы, вяжу только уникальных по характеру, самок ближе к 9 месяцам, самцов вообще чем старше тем лучше, кто не болел.
Rugrats

Все сообщения

След.

Вернуться в Ветеринарія