Объявление

Граждане России и люди, проживающие на ее территории, идите на русские тематические форумы.
Здесь вам не рады.

Форум продовжує свою діяльність,
з усіма питаннями звертайтесь до Одарки та Насті Шапокляк.

Респираторное, Соня, 5 недель

Тут можна поставити запитання про здоров'я пацюка.

Модераторы: Tatiana_M, igolkova_ca, J_k, Veda

Re: Респираторное, Соня, 5 недель

Сообщение Marina_A » 03 дек 2013, 00:31

iren_letter писал(а):доречі, його купувати краще в ампулах чи таблетках?)

Обычно крысам его назначают в виде сиропа, но при воспалении легких, я "своему" колола Лазолван (аналог амброксола), правда он дороговат, одна ампула стоит в где-то 10-12 грн, и хранить её долго нельзя, но зато иньекционный помог очень бысто в сравнении с сиропом.
"... - нежно-серый в грустную линию..."
Marina_A

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 03 дек 2013, 00:34

Nastya22 писал(а):а вы сегодня уже второй раз кололи? больше 2-х раз в день не надо если в этом нет острой необходимости.

Ні, лише один раз (в 13.20). Тоді до ранку лікування припиняється. Лягаємо спатки, а завтра вже прокладений курс Фуросемід-Азитроміцин-Аспаркам та профілактичний укол Преднізолону+Фізрозчин :)

Helga писал(а):Второе, хорошо бы подщелачивать питье. Например, мешать обычную воду пополам с боржоми (или поляна квасова) без газа. В крайнем случае добавлять в воду самую капельку пищевой соды.

А краплинка Продевіту годиться?

Все, всім добраніч! :)
І дуже-дуже-дуже дякую вам за допомогу! Без вас ми б пропали.. :(
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 03 дек 2013, 00:42

iren_letter, не годиться. Це зовсім інший препарат, комплексний вітамінний. А нам потрібний луг для нормалізації кислотно-лужного балансу, який завжди при запаленні зміщується в кислу сторону. Також добраніч, бо мені завтра ще в дві зміни людей лікувати :D
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 03 дек 2013, 20:22

Привіт всім. Скидаю нове відео (знято десь в 19 годин)

Ссылка на видео: http://youtu.be/BQDlWBvvd2w

Як бачите, вона досі чхає і зрідка свистить (і здається підвечір більше. давати Фуросемід частіше?) Також з'явилося дещо нове: оці підприги (на 20-й секунді вона легенько підпригнула, але буває і сильніше) ніби її щось кусає.. Паразити? :-O Ніби нічого не видно такого.. :dontknow: Може, це Фармазолін її "кусає" в носі, але полоскала я ним за годин дві до відео.. Що за нова напасть? :crying:

Що я сьогодні давала їй:
    10.00 - Фуросемід
    10.30 - Азитроміцин
    12.00(приблизно) - Аспаркам
    12.25 - укол Преднізолону
    17.00(приблизно) - Фармазолін у ніс
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Nastya22 » 03 дек 2013, 20:23

пишет "видео не доступно"
Nastya22
Супермодератор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 03 дек 2013, 20:26

вже є. воно оброблялося
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Diana » 03 дек 2013, 20:30

У меня видно.
Ну уже получше и звуков меньше. )Могут быть и паразиты конечно, но пока лучше об этом не думать, еще подпрыгивать могут от дискомфорта и проблем с дыханием... вы лечитесь и выздоравливайте, все наладится.)
Учитесь быть лучше, чeм вчера, а не лучше, чeм другие.
Гамачки от Дианы viewtopic.php?f=22&t=90
Diana

Все сообщения

Сообщение Nastya22 » 03 дек 2013, 20:36

ага. уже видно. ну явно мышке получше. и активненькая такая. подпрыгивает, мне кажется, в процессе чихания. Паразиты да. вполне возможно. Но пока её ничем обрабатывать нельзя

схему не меняйте. фуросемид и аспаркам можно давать вместе
Nastya22
Супермодератор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 03 дек 2013, 20:48

Diana писал(а):вы лечитесь и выздоравливайте, все наладится.)

хух) бо я вже так рознервувалася вся через цього "попригунчика" :D

Nastya22 писал(а):схему не меняйте. фуросемид и аспаркам можно давать вместе

Я ж так і роблю. Фуросемід щось там вимиває, а Аспаркам це повертає :) (не хочу знов шукати ту статтю, головне що суть пам'ятаю)
Сьогодні мають купити Амброксол (якщо ні - поїду завтра сама у місто). В яких дозах і скільки на день його давати? Ви казали, що ним потрібно замінити Фуросемід (тоді і Аспаркам припиняти давати?)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Marina_A » 03 дек 2013, 21:05

iren_letter писал(а): Паразити? :-O Ніби нічого не видно такого..

Похоже что есть, и действительно, чешется она так, как будто её кусают. А Вы знаете как власоеды выглядят?, их кстати на светлой шерти толком и не видно, нужно на отблеск смотреть, их "яйца" выглядят как мелкие крупинки соли на шерсти, а взрослиы особи, тоже очень мелкие, светло-коричневого цвета, их бывает хорошо видно если на брюшко намочить. НО сечас действительно нельзя ни мочить ни обрабатывать, сначало нужно выздороветь, и хоть немного подрасти. Рада что "мышке -Соньке" получше, пусть выздоравливает.
"... - нежно-серый в грустную линию..."
Marina_A

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 03 дек 2013, 21:39

Marina_A писал(а): власоеды

не раз вже бачила згадки про них. я собі їх так і уявляла: малі недоблохи. ну про них буду пізніше думати (раз ви так кажете)

Marina_A писал(а):Рада что "мышке -Соньке" получше, пусть выздоравливает.

Дякуємо вам обоє :)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 03 дек 2013, 21:47

Вже маю Амброксол (отакий - http://vapteke.com.ua/drugs/ambroxol-15 ... yy-cpp.php)
iren_letter писал(а): В яких дозах і скільки на день його давати? Ви казали, що ним потрібно замінити Фуросемід (тоді і Аспаркам припиняти давати?)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Nastya22 » 03 дек 2013, 22:11

нет. не заменить. это препараты совершенно разного действия. просто фуросемид, если крысе становится лучше, можно после 3-х дней отменить. амброксол можно начинать давать уже сейчас. Это ж Вы сами не хотели давать одновременно много препаратов.
Давать по 1 капле 3 раза в день
Nastya22
Супермодератор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 03 дек 2013, 22:40

добре. все зрозуміло :)
дякуємо :)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 03 дек 2013, 23:03

iren_letter, все так, це я казала, що можете фуросемід замінити на амброксол. Настя має рацію, "замінити" тут, неправомірний термін, бо то є принципово різні препарати. Просто, в данному випадку, виходячи з віку щуренятка та загальних принципів призначення лікарських препаратів, ми намагаємося не назначати водночас більше 4 ліків. Повторюся, в нашому випадку фуросемід не є системним лікуванням, тільки препаратом першої допомоги. Амброксол, навпаки, не дасть миттєвого полегшення, але вплине на загальний перебіг захворювання.

Динаміка у вас непогана. Симптомів інтоксикації я на відео не бачу. Взагалі, здається, що терапія призначена вірно, і антибіотик, дякувати Богу, потрапив саме туди, де потрібно.

Продовжуйте всі призначення ще одну добу, завтра знімайте нове відео. Підлужуйте воду, неодмінно. Я б таки радила, у винятковому випадку (як у нас), почати давати амброксол вже на ніч. Повірте, поки що тваринку препаратами Ви не перевантажуєте.

Бажаю вам удвох (чи утрьох :) ) триматися і одужувати, а далі будемо вирішувати проблеми за їх надходженням (стосовно паразитів)
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Іра, ти щуренятко не на пташиному ринку брала? Якщо так, дуже нерозумно. В мене зараз двоє пацючків 5 тижнів, як раз була на пташинову ринку, купляла клітку. +4 градуси, сильний вітер, бідолашні тварини на протязі, в відкритих переносках. Така тваринка не може бути здоровою.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение Oluna » 04 дек 2013, 21:55

По медицине ничего не подскажу, так что я просто помахать вам лапкой и сказать, что если крысу зовут Соня, то все с ней будет хорошо! :) У меня, вон Сонька тоже есть. Приехала ко мне с жутчайшей простудой, власоедами, глистами и худющая-худющая. Непонятно было сколько она вообще проживет и сможет ли побороть недуг, а сейчас вон лощеная пузатенькая крысочка! Так что держитесь, прислушивайтесь к советам и не унывайте! Скорейшего выздоровления мышонку! :rose:
Всё будет хорошо! В крайнем случае - нет.
В джазе только девушки
Oluna
Супермодератор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 04 дек 2013, 22:32

Отже, пишу про наше здоров'я за останні 24 години :)
Вчора вже почала давати Амброксол. В 23.50 помітила легкі ознаки удушшя і дала їй таблетку Фуросеміду.(це збіг, що таке сталося після Амброксолу???)
Сьогодні вже по звичній схемі дала зранку Амброксол(8.30) аб(10.10) і Фуросемід(9.45), а через 10-15хв помітила удушшя (відео нижче).

Ссылка на видео: http://www.youtube.com/watch?v=t-gwbNT7tHQ

Укол не стала колоти так як нещодавно дала таблетку. Через годину симптоми зменшилися і я ще раз дала таблетку Фуросеміду. Удушшя пройшло через годину, а свист і хрипи майже зникли після 16 годин. А коли промила носа Фармазоліном(в 17 год), то і взагалі лишилося лише чхання (я починаю думати, що вона хропе через соплі, а не рідину в легенях :dontknow: )
Зараз вона почуває себе добре, активна, їсть, п'є багато води. Десь раз на кілька хвилин чхає, дихання чисте. Тобто ситуація така як на вчорашньому відео :)
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

"Чому я не зробила уколу?!" - можливо запитаєте ви. Відповідаю: в мене лишилася лише одна ампула Фуросеміду і я тримаю її для екстреного випадку, а сьогодні без нього можна було обійтися.

Helga
, стосовно пташиного ринку.
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Так, брала Соню на Куренівському ринку в Києві.. Ну тоді було не так холодно(+17, хоча різниці мало). Так, дійсно багато кліток стоїть там прямо на вулиці на протягах щоб "весь товар був на виду". Але деякі клітки були заховані. Наприклад, цю в якій була Соня точно пам'ятаю, що дістали з середини тт і сама клітка була вставлена ще й у коробку. Але захворіти мабуть і вистачить того часу, коли я до неї придивлялася тримаючи в руках :( Звичайно, мозок має чітко пам'ятати на що потрібно звертати увагу і обов'язково запитувати продавця при таких покупках.. І коли я ще їду до ринку, то все пам'ятаю.. Але коли бачу тваринок, то мозок просто відключається і я про все забуваю :-[ Це моє прокляття, мабуть :wall: Важливі покупки мені самій робити не можна) Але сталося вже як є і я вважаю, що Соні пощастило.. Бо не кожен буде "морочити собі зад" з лікуванням такої тварини. Нажаль.

Oluna писал(а): Скорейшего выздоровления мышонку! :rose:

Дякуємо вам! :)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 04 дек 2013, 22:42

Поправка: дихання не чисте (коли почала писати попереднє повідомлення, то такого не було). Зараз вона трохи посвистує ніби "мокро" якось.
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 04 дек 2013, 22:54

iren_letter писал(а):це збіг, що таке сталося після Амброксолу???

Так, це збіг. Ніяким чином не може амброксол спровокувати задушшя. Дивіться на малу, у вас все поки що виходить дуже непогано. Продовжуйте всі призначення, раджу продовжувати преднізолон ще 2 доби, потім будемо поступово знижувати дозу. Надія на невпинне спостереження і молодий організм, бо пневмонія, то дуже небезпечна хвороба. Молюся Богу за вашу тваринку, бо маю таких дві, і щурів обожнюю. Та ще й лікар.

+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

наступним разом, а їх ще буде багато, намагайтеся взяти пацючків вдома у хазяїв, від випадкової в'язки. на крайній випадок, в зоомагазині, хоча там ви ризикуєте взяти вже вагітну дівчинку. я особисто не можу брати тваринок на пташиному ринку, тільки може безкоштовно. ні в якому разі не треба заохочувати тих безсердечних та безпринципних людей до катування безпорадних тварин :(

Ага, вже встигла прочитати поправку. Мокре, це напевно, вже дійшов амброксол. Воно (мокротіння) має поступово вивестися. Можна трошки зменьшити дозу амброксолу.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 04 дек 2013, 23:03

Helga писал(а):..раджу продовжувати преднізолон ще 2 доби, потім будемо поступово знижувати дозу.

А я сьогодні не колола його... :-O
iren_letter

Все сообщения

Сообщение vombaty » 04 дек 2013, 23:13

iren_letter писал(а):помітила удушшя (відео нижче).

Видео тёмное, она ротик открывает или чихает? После амброксола может увеличится количество чихов на некоторое время.
" Всегда будет арквеллианский линейный крейсер или коррелллианский луч смерти или чума предназначенная на уничтожение всей жизни на Земле, и единственный способ для этих людей продолжать жить - это не знать об этом!"
vombaty

Все сообщения

Сообщение vombaty » 04 дек 2013, 23:14

iren_letter писал(а):А я сьогодні не колола його... :-O

Его резко отменять нельзя!
" Всегда будет арквеллианский линейный крейсер или коррелллианский луч смерти или чума предназначенная на уничтожение всей жизни на Земле, и единственный способ для этих людей продолжать жить - это не знать об этом!"
vombaty

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 04 дек 2013, 23:27

vombaty писал(а):Его резко отменять нельзя!

Я ж його колола лише двічі. А говорилося про те, що не можна різко відміняти після трьох днів лікування ним
Nastya22 писал(а): их не отменяют сразу. если применяют больше 3-х дней.

shapokljak писал(а):можно проколоть 2-3 дня,по 1 разу в сутки в минимальной дозировке, и уйти с него без последствий, да.

До того ж враховуючи різні точки зору:
Nastya22 писал(а):преднизолон нужно колоть по состоянию. т.е. если крыса не задыхается, то его давать НЕ надо. только когда приступ удушья.

Helga писал(а):преднізолон, на мою думку, дуже добре. То сильний системний протизапальний засіб, в ніякому випадку зайвим він не буде. Я колола б якнайменьше 3 доби.

Отже, я вколола його перший раз при удушші і на другий день "для профілактики"(про що я писала). Тобто 2.12 і 3.12 числа
iren_letter

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 04 дек 2013, 23:29

vombaty писал(а):
iren_letter писал(а):помітила удушшя (відео нижче).

Видео тёмное, она ротик открывает или чихает? После амброксола может увеличится количество чихов на некоторое время.

Відкриває ротика. Про чихи і Амброксол знатиму)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 04 дек 2013, 23:34

vombaty, Батяня, спокойно, все под контролем :)
iren_letter, Продовжуйте преднізолон, ви ще не вийшли в стабільний середньотяжкий стан. Потім перерахуємо дозу для зниження. Принаймі ще добу в тому самому дозуванні. Вибачайте, пацючки пішкі ходять по кла5віатурі :D
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 04 дек 2013, 23:42

Helga писал(а):Продовжуйте преднізолон, ... Потім перерахуємо дозу для зниження. Принаймі ще добу в тому самому дозуванні.

Мабуть, для точного розрахунку дози(зараз 0,01) і подальшого зниження доведеться розбавляти фіз.розчином. (?) В мене є по одній ампулі Преднізолону і Фізрозчину :( Скільки їх можна зберігати після відкриття ампули (або в шприцах)?

Helga писал(а): Вибачайте, пацючки пішкі ходять по кла5віатурі :D

Хах, проходили )
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 04 дек 2013, 23:54

iren_letter, авжеж, доведеться. В тому немає нічого складного, тільки різниця в кількості фізрозчину. зберігати в +4 (холодильнику) можна щонайменьше 2 тижні, за умови прикриття стерильною ватою відкритого місця. На наш курс вистачить :yes:
Іра, дуже прошу, не переймайтеся, ви НЕ ПЕРЕВАНТАЖУЄТЕ тваринку ліками. Тупо, без емоцій, продовжуйте курс. Я, як авторитарна людина, вам в цьому допоможу :) Підлужуйте воду, неодмінно.

Йой, мої пацючки їдять мій смартфон :-O

Що я хотіла сказати? %)

Ага. Щоденно потрібно прибирати клітку, щоб забрати з неї мікроорганізми. Азітроміцин продовжуємо.

Мій чоловік показав мені мікрофотографії пневмонії у щурів. Хай ГОСПОДЬ МИЛУЄ...ТЬФУ, тІНА нажала капс...
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 05 дек 2013, 00:03

Helga писал(а):Щоб відміряти вірну дозу препарата, потрібно розводити його фізрозчином, перемішувати, а після цього набирати розведений препарат в потрібному дозуванні. Наприклад, якщо Вам потрібно набрати 0,01 мл препарату, мусимо 0,1 мл розвести в 1 мл фізрозчину, струсити, після цього набрати в інсуліновий шприц 0,1 мл отриманого розчину.

А такий розведений розчин можна зберігати? Наприклад, завтра я дам такого розчину 0,1мл, а після завтра цього самого розчину 0,07мл, потім 0,05 і т.д
iren_letter

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 05 дек 2013, 00:05

Забула ще запитати
Helga писал(а):Підлужуйте воду, неодмінно.

в нас поїлка на 125мл. нормально буде кинути туди соди на кінчику чайної ложки?
iren_letter

Все сообщения

Сообщение vombaty » 05 дек 2013, 00:14

iren_letter писал(а):Відкриває ротика.

Возможно нужно иметь спрей вентолин на этот случай.
vombaty

Все сообщения

Сообщение vombaty » 05 дек 2013, 00:15

iren_letter писал(а):в нас поїлка на 125мл. нормально буде кинути туди соди на кінчику чайної ложки?

Если что-то добавлять в поилку , то должна быть и вторая с обычной водой.
vombaty

Все сообщения

Сообщение Helga » 05 дек 2013, 00:17

iren_letter, так, можна, в інсуліновому шприці. можна буде поступово розводити його фізрозчином з ампули, и колоти зменьшену дозу. Нормально буде кинути соду на кінчику столового ножа, за умови, що у вас не продається лужна мінеральна вода. Я б могла розрахувати дозу соди на 4%, але в в мене вже з мозком не дуже добре %)
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 05 дек 2013, 00:19

vombaty писал(а):
iren_letter писал(а):Відкриває ротика.

Возможно нужно иметь спрей вентолин на этот случай.

Ми ж вже розібралися як припинити удушшя. І перевірили це на практиці (навіть без уколів) - діє. Для чого ж накуплювати гору ліків?... В носа я їй капаю Фармазолін, також є результати.
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 05 дек 2013, 00:23

iren_letter, Іра, тихо, ти зараз в дискусію не вступаєш. В дискусію вступати буду я ;) Анатолій в нас експерт з респіраторки, до нього прислухатися потрібно. Але ми зараз усуваємо гострий стан системно, після чого будемо розглядати всі інші проблеми.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение Helga » 05 дек 2013, 00:27

vombaty, Батяня, в любом случае, щелочное питье показано, это я ставлю свою голову против грецкого ореха. А вентолин, ну прям не знаю. Ты сам им дышать пробовал? Я пробовала, вроде как и с высшим образованием, нифига не вышло :D Это через небулайзер поверю, там все просто. А эдак запросто попросить крысу вдохнуть, вопрос непрост. Мое мнение, там не проблема функции внешнего дыхания, связанная с экспираторной одышкой (эко завернула :D ) Смотрим динамику, получаем удовольствие.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Пред.След.

Вернуться в Ветеринарія