Объявление

Граждане России и люди, проживающие на ее территории, идите на русские тематические форумы.
Здесь вам не рады.

Форум продовжує свою діяльність,
з усіма питаннями звертайтесь до Одарки та Насті Шапокляк.

Респираторное, Соня, 5 недель

Тут можна поставити запитання про здоров'я пацюка.

Модераторы: Tatiana_M, igolkova_ca, J_k, Veda

Re: Респираторное, Соня, 5 недель

Сообщение Irka » 13 дек 2013, 17:55

iren_letter, там выше речь была о молочных продуктах и антибиотиках. :-X Нам сумамед разрашали скармливать, размешивая в кисломолочке. :yes:
Вот другой аб - юнидокс - нельзя. И три часа до и после него кисломолочное нельзя.
Irka
Модератор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 13 дек 2013, 18:15

Irka, я вже розібралася з цим питанням. Якщо я хочу дати їй щось молочне, то лише вдень (приблизно 13-18 год), бо антибіотики я даю їй в 10 і 22 годин здебільшого.
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Irka » 13 дек 2013, 18:45

iren_letter писал(а):Irka, я вже розібралася з цим питанням. Якщо я хочу дати їй щось молочне, то лише вдень (приблизно 13-18 год), бо антибіотики я даю їй в 10 і 22 годин здебільшого.

плохо разобралась :jokingly:
я тут жирно намекаю, что Азитроміцин можно с молочным. Если крыся любит молочку, то, возможно, будет с ней кушать и не придется маяться с заливаниями из шприца.
Irka
Модератор

Все сообщения

Сообщение Helga » 13 дек 2013, 21:37

iren_letter, ви обидві великі молодці. Зібралися в кучу, захотіли одужати, і все вийшло :) Давайте АБ і ацц за планом, та добре їжте, і все минеться. Раді вітати Іру і Соню у наших лавах :)
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение justikk » 13 дек 2013, 22:08

Фух, выдохнула...уже какой день переживаю, поправляйтесь девочки, и Сонечка от респираторки и Ирина от переживаний и усталости :rose:
justikk

Предупреждения: 1
Все сообщения

Сообщение vera777 » 13 дек 2013, 23:32

Я ацц смешивала с детской мясной пюрешкой, уплетали отлично или с молочкой, только с юнидоксом нельзя кисломолочку, с остальными можно.
Если ты добр с животным, оно будет любить тебя до конца жизни. Если ты добр с человеком, то никто не знает, что из этого выйдет.

vera777

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 14 дек 2013, 18:10

Irka писал(а):плохо разобралась :jokingly:
я тут жирно намекаю, что Азитроміцин можно с молочным

от бляха, я переплутала :shuffle:

Helga писал(а):iren_letter, ви обидві великі молодці. Зібралися в кучу, захотіли одужати, і все вийшло :) Давайте АБ і ацц за планом, та добре їжте, і все минеться. Раді вітати Іру і Соню у наших лавах :)

добре, док ;) ще раз дякую :)

justikk, дякую :) поправляємося і відтепер посилено слідкуємо за здоров'ям малявочки :)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 14 дек 2013, 18:44

iren_letter, Іра, все, все, розслабтеся. Просто добре годуйте, з насолодую спілкуйтеся, ви вже проїхали. Я надзвичайно рада за мою хресницю (сподіваюся, ніхто не суперечить), допивайте ліки і заводьте щоденничок на відповідному підфорумі. А якнайкраще, тижнів через пару, заводьте Соні колєжанку :) Домівка ваша дозволяє, я бачила на відео. Саме в мене перша мишка була самотня, а тепер їх дві (ваші ровесниці), і то в чотири рази більше щастя :)

+лютый офф

+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Іра, красно дякую за нагоду спілкування українською. Мені важкувато в тому російськомовному Харкові) Взагалі то, в мене дві рідні мови, бо я етнічна росіянка, народжена на Західній Україні. Але, з Вашою мишкою я отримала подвійне задоволення, від позитивної динаміки,та від можливості переключитися на іншу мову :) А можна поцікавитися, хто Ви за фахом? Вже надто правильна українська.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 15 дек 2013, 11:13

Питання з другою крискою дуже не просте. Я вже не раз думала над цим і особисто я не проти.. але це залежить не тільки від мене. Моя попередня і перша криска (Ася) зробила в мене в кімнаті справжній армагедон (по всій довжині однієї стіни повигризала знизу штукатурку аж до цегли і поробила собі "нірки" під підлогу), в інших обмежилася рванням шпалер за меблями(і на тому дякую :) ).. Тому коли після смерті Асі вирішила брати Соню, то вже налаштувалася на "промивання мізків" мамі на тему "Ну вони ж такі хороші :inlove: " (з хлопцем своїм вже не говорила про це - він на клітинному рівні проти них). Але на мій великий подив мама сама була не проти взяти ще одну мишку :-O Дуже сумніваюся, що з подругою для Соні буде те саме... (причини вище)

До того ж я надіюся, що все-таки моя увага не змусить її сумувати. Я спокійно можу приділяти їй по 6 годин в день і доки я вдома відкривати клітку і давати їй повну свободу волі :) З двома крисками я так не зможу... бо за ними важко буде вслідкувати :( +і часу приділяти кожній я стану менше..
Питання фінансів також не просте, так само як і їх здоров'я. Адже якщо вони не дай Бог захворіють (а в таку погоду мені дуже пощастить привести здорову тваринку), то лікувати двох.. навіть страшно подумати...
Коротше, я ще довго можу викладати свої внутрішні конфлікти з цього приводу :) І кожного разу в мене плавляться мізки коли намагаюся щось остаточно вирішити з цього приводу :wall: От що я точно знаю, так це те, що в плані догляду, піклування, умов життя та моєї (і не тільки) уваги одна криска буде жити як "сир в маслі" :)

+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Взаємно :) Доречі, була приємно здивована, що харків'янка спілкується українською. Тепер причину знаю :) Взагалі рада, що дізналася про цей український форум, бо писати російською я не вмію і вона для мене така ж чужа як, наприклад, англійська (написане, звичайно, зрозумію, але сама в перекладачі пишу :D )
Сама я ще здобуваю фах вчителя Інформатики (на магістратурі зараз) :) А любов мені до мови на своєму прикладі показала одногрупниця з Борислава. (Не землячка Ваша, часом? :jokingly: ) Тому за перші роки студентства в мені виросла і надійно засіла любов до української музики, сучасної літератури, традицій і, звичайно, мови :) І моя оця "надто правильна" українська вже живе в мені на підсвідомому рівні. :-[
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 16 дек 2013, 08:01

Та ще й не одна харкiв'янка.

Iро, прийнято вважати, до самицi гiрше сприймають одиноке життя. Я дуже б радила подругу.
А утримання 1 чи 2 з усiх бокiв майже однаково.)
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение vombaty » 16 дек 2013, 09:08

Тут всё просто - крыс должно быть две! А вот три, четыре или двадцать - нужно думать. :D
За мои два года с крысами - они погрызли из нашего только покрывало на диване и то с разрешения. А все остальные проблемы возникают когда крыса предоставлена сама себе и никто за ней не следит. Моё мнение. :yes:
У меня Фроська жила сама 8 месяцев. Жена моя работает дома и крысе внимания хватало, но через 6 месяцев она стала явно скучать. Она сидела в гамаке и не выходила на прогулки, в глазах радость пропала. а потом мы взяли вторую и всё изменилось. Они так играли:
http://www.youtube.com/watch?v=lTEmXOS_xAo
" Всегда будет арквеллианский линейный крейсер или коррелллианский луч смерти или чума предназначенная на уничтожение всей жизни на Земле, и единственный способ для этих людей продолжать жить - это не знать об этом!"
vombaty

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 19 дек 2013, 10:00

Ну все, я наважилася) Буду шукати Соні подружку) бо в мене вже почалася параноя, що їй постійно сумно і в неї депресія :( На пташиний ринок не поїду, а буду шукати на форумах і в групах ВК своїх земляків. Звичайно, результати можуть бути і через 2 тижні, але то навіть краще - буду непомітно і обережно "обробляти" психіку мами на тему "Соні потрібна подружка" :D Та й сама моя крихітка вже точно буде здорова.
vombaty, відео дуже веселе :D я в себе теж так хочу :D Ви стали останньою краплею в прийнятті мого рішення :)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение justikk » 19 дек 2013, 10:22

:bravo: ай молодчага Иришка)))
justikk

Все сообщения

Сообщение Olta » 19 дек 2013, 11:14

iren_letter писал(а):Буду шукати Соні подружку

це вірне рішення ;) :bravo:
Я слідкувала за вашою темкою з лікуванням соні від самого початку, і оскільки на медицині не розуміюся, нічого на жаль не могла порадити. Але тримала за вас кулачки :) І тепер дуже рада, що Соня вже здорова :rose:
L'enfer, c'est les autres (c) Jean-Paul Sartre
Olta

Все сообщения

Сообщение vombaty » 19 дек 2013, 15:23

iren_letter писал(а):vombaty, відео дуже веселе :D я в себе теж так хочу :D Ви стали останньою краплею в прийнятті мого рішення :)

Рекомендую это посмотреть http://www.youtube.com/watch?annotation_id=channel%3A52048cda-0-2d01-928b-1a11c1f072&feature=iv&src_vid=lTEmXOS_xAo&v=eXVOmvWtZyU
Вместе веселее))
" Всегда будет арквеллианский линейный крейсер или коррелллианский луч смерти или чума предназначенная на уничтожение всей жизни на Земле, и единственный способ для этих людей продолжать жить - это не знать об этом!"
vombaty

Все сообщения

Сообщение Marina_A » 24 дек 2013, 08:43

iren_letter писал(а):А від паразитів сама думала обробити, не встигла тільки написати ще:) Якщо скажете тут чим і як - буду дуже вдячна :yes:

Для обработки от паразитов можно использовать Фипронил спрей: http://vetclinic.com.ua/shop/603/desc/fipronil-sprej-100-ml. Это бюджетный вариант, он кажется самый недорогой из всех используемых препаратов. Я им обрабатывала, только не распыляла на шерсть, как сказано в инструкции, а наносила препарат на ватный тампон, и уже ватой пропитывала шерть до кожного покрова, как сказано в инструкции. Мне кажется так более безопасно, потому что при распылении, все-таки могут "надышаться".
"... - нежно-серый в грустную линию..."
Marina_A

Все сообщения

Сообщение vombaty » 24 дек 2013, 08:51

iren_letter писал(а): Ось де хочу завтра взяти:

Кроме того , что может быть больной - может быть и беременной. Замкнутый круг. "Нести на точку". Можете мальчика с девочкой перепутать. Ваше решение - это только Ваше решение. :yes:
===========
Вот темку гляньте про обработку: http://ratplace.com.ua/forum/viewtopic.php?f=39&t=409 там же и вопрос по ней можно задать.)
Есть дешевле вариант:http://ratclub.spb.ru/vet/stomozan.htmlЯ пробовап, помогло - повторять не хочу))
Есть ещё препараты "Адвокат", "Инспектор" - их не пробовал.
.
vombaty

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 24 дек 2013, 11:54

стосовно препаратів все зрозуміло. дякую вам :yes:

vombaty, я вже прийняла рішення :) і в мене вже годину сидить вдома маленька Ліса (Сімпсонів люблю :D ). Чудова дівчинка голубого окрасу :inlove:
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Стосовно вагітності, то така ситуація виключена, адже тваринка ще маленька (і взагалі з самого початку думала брати малятко). І разів 5 перевірила чи дійсно самку взяла, вже й сама дивилася (бо тоді продавець оприділяла,а я в цьому ще нічого не тямила) :)

Ссылка на видео: http://youtu.be/8yPLTWNu6g4

Скрутила їй тимчасову квартирку з дууууже старої клітки і запчастин від нової) Стоїть вона в другому кінці кімнати, на відстані десь 1,5 метра від Соні. Цього вистачить чи перенести її в іншу кімнату? (але тоді вона буде сама...)

І таке питання: чи давати їй якісь ліки профілактично? аб чи щось таке. чи починати лікування тільки якщо з'являться симптоми?(не дай Бог!)
Деяка інфа:
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Лоток їхній стояв на вулиці, але зверху був накритий. Навіть коли я руку до них простягнула - там було тепленько. Несла я її в теплій пластиковій банці(всередині тряпка, а банка в шапці) десь 20 хв. Тож великі шанси, що вона не промерзла на вулиці і по дорозі додому
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Marina_A » 24 дек 2013, 12:32

iren_letter писал(а):чи давати їй якісь ліки профілактично? аб чи щось таке

АБ для профилактики давать нельзя, можно наверное эхинацею (для иммунитета), аминосол, витамины, ничего лечить авансом не нужно:). С пополнением Вас :rose: Пусть растет здоровой.
Marina_A

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 24 дек 2013, 12:44

Marina_A, є в мене вітаміни Продевіт) подаю тоді їх крапельку.

дякую ;)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Irka » 24 дек 2013, 12:53

iren_letter писал(а):є в мене вітаміни Продевіт) подаю тоді їх крапельку

не надо крысёнку ЭТИ витамины.
Информации о применении их в профилактике для крыс я не нашла, зато в самой инструкции - на лошадь!!! (большую такую лошадь!) всего 6 капель в сутки... а грызунам типа 1 раз в неделю по капле. Имхо они вообще опасными оказаться могут.
Irka
Модератор

Все сообщения

Сообщение vombaty » 24 дек 2013, 13:08

С малышкой Вас :rose:
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

iren_letter писал(а):Стосовно вагітності, то така ситуація виключена, адже тваринка ще маленька

Половозрелость с пяти недель у них, Вы точный возраст знаете?
vombaty

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 24 дек 2013, 13:54

Irka, ок. тоді за вітаміни будуть овочі та фрукти :)

vombaty, дякую :)
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

вік точний не знаю. але на вигляд десь 5 тижнів. маленька ще геть)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Nastya22 » 24 дек 2013, 14:14

это уже давно не разговоры о ветеринарии. iren_letter, заводите дневничок
Nastya22
Супермодератор

Все сообщения

Сообщение Helga » 24 дек 2013, 19:24

iren_letter, З малявочкою! Хай росте гарною здоровою крисунею :drink: Заводьте щоденничок, як всі) Сподіваюся, Настя всі останні пости, що не відносяться до ветеринарії, туди перенесе)
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение vera777 » 24 дек 2013, 21:01

Вiтаю з малятком!!!! Хай росте здоровою!!!
Если ты добр с животным, оно будет любить тебя до конца жизни. Если ты добр с человеком, то никто не знает, что из этого выйдет.

vera777

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 25 дек 2013, 23:48

Helga, vera777, дякую! :) Щоденничок вже почала :-[
iren_letter

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 13 янв 2014, 14:09

Люди, тривога!
Щось починається з Сонею :( Здається, знов респіраторка на ранній стадії(( Вчора помітила чхання (дала їй АЦЦ),а щойно почула хникання з носа :-O
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Можливо причиною є протяг з вікна. Кілька днів тому почалася вітряна погода і з вікон почало дути. Я звичайно накрила клітку (вже повністю, лишився тільки просвіт для виходів), але ніч у такій атмосфері вони провели (тоді клітка була накрита до половини). На днях вікна позабиваємо клейонкою, тоді протягу не буде

В аптечці в мене є всі препарати з минулої хвороби. Як це можна відразу вилікувати до ускладнення?
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 13 янв 2014, 14:21

Почни поки до з iнгаляцiй. Спиртовий розчин евкалiпту ну з 1/5 флакону розбовтати в великiй мисцi з добре гарячою водою, поставити поруч клiтки та накрити шматою тканини на 20 хв.
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение Marina_A » 13 янв 2014, 14:49

Можно еще попробовать пару раз помыть физ раствором/аквамарисом/салином/хъюмером...
Ира, еще Вы можете проконсультироваться у нашаго Харьковского ветеринара, на сайте клиники вот поэтой ссылке: Он-лайн консультация, можно задать интересующий Вас вопрос, получить ответ специалиста. Наша Анна Александровна, обычно по грызунам, очень оперативно отвечает.
Marina_A

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 13 янв 2014, 16:04

Не забудьте тогда указать, что недавно болела крыса.
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение justikk » 13 янв 2014, 16:20

Pyatihatochka писал(а):Не забудьте тогда указать, что недавно болела крыса.

а еще наверное указать, какие антибиотики давал, потому как времени то не очень много прошло.
justikk

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 14 янв 2014, 10:49

Написала їм туди ще вчора. Через півгодини прийшла відповідь "Ви надіслали нам пустий лист" :dontknow: Відправила ще раз. Відповіді досі нема...
В листі все написала:чим і скільки лікувалися.
iren_letter

Все сообщения

Пред.

Вернуться в Ветеринарія