Объявление

Граждане России и люди, проживающие на ее территории, идите на русские тематические форумы.
Здесь вам не рады.

Форум продовжує свою діяльність,
з усіма питаннями звертайтесь до Одарки та Насті Шапокляк.

Інсульт? допоможіть зрозуміти

Тут можна поставити запитання про здоров'я пацюка.

Модераторы: Tatiana_M, igolkova_ca, J_k, Veda

Інсульт? допоможіть зрозуміти

Сообщение homka » 16 июн 2024, 09:49

Доброго дня. 5 днів тому щось трапилось з крисою. Бабуся лишила її на вечірньому сонці і загалом було душно. Я додому повернулась дуже пізно. Не скажу що були прямі промені сонця, та все ж влітку і в 17-00 пече норм. Дівчинка, 3.2-3.5років (точний вік не знаю), але з нами точно 3 роки. Лежала на боку, не рухалась але дихала,щока була мокра, праве око не закривалось, око збільшене, вухо праве не рухається і коли торкаюсь реакції нема, права ноздря також не рухається,лапки були ледь з реакцією, а так як тряпочка,трохи порфін з лівої ніздрі.
Я подумала у неї тепловий удар і обтерла її водою, стала активніша, лапки почали дьоргатись, намгалась встати але не тримає себе, трохи пищала.
Наступного ранку - бо то була ніч 23:00 - я повезла її до ветеринара, двоє сказали пацюками не займаються,один невдало лікував минулого криса,до нього не поїхала. Лиш одна жінка глянула,але особо не роздивлялась. Вона побачила не рухливе око,взнала вік і сказала інсульт, чекайте коли помре і все,нічим не поможеш.
Але я не змогла на це дивитись. Почала давати водичку зі шприца і дитячі пюре. Порилась по форумах,вивела середню схему по симптомам. Зараз даю їй преднілозон, достинекс,анальгін та діакарб. даю раз в день, мікродози. достинекс 1/4 даю,преднізолон 0.5 таблетки. інше крихти 1/20 чи 1/30
Читала що при інсульті рекомендують мексікор чи щось таке. А ще око раз в день капаю тимолол.

Око яке не закривається з ночі стало тоді страшнішим і більшим. На другий день всередині покрасніло,як кров. Так як вона його не закриває - бо не рухає тим боком мордочки,то в оці постійно порфін. З іншого боку порфіну фактично нема. З лівого носика порфін трохи є, права ніздря не працює,тому без порфіну.

З третього дня намагалась стати на передні лапки, задні рухаються, але стати не може. Підповзає декілька см передніми лапками, штовхає себе хвостом.
5-й день і вона жива, значить помирати не збирається. Хочеться допомогти і зрозуміти чи я правильно думаю за діагноз. Око стало на 4-5й не таким червоним,трохи біліше і менше. Я допустила що у неї глаукома,тому і капаю і даю діакарб. Бо іншого діагнозу не можу поставити з таким оком. На правій нозі дрожить пальчик. В цілому дуже схоже на інсульт як у людини, адже віднялось обличчя і дрожать лапки з того ж боку.

Буду вдячна за пораду чи підказки досвідчених людей, бо надії на ветеринарів нема
homka

Все сообщения

Re: Інсульт? допоможіть зрозуміти

Сообщение homka » 16 июн 2024, 09:54

в перший день була на водичці,з другого даю пюрешки,то почала хоч трохи ходити в туалет.сьогодні сходила набагато краще. вага коливась по дням, 225г,215г, сьогодні 250г. Здебільшого спить. Їсти стала більш охоче,але тільки через шприц. Водичку пє погано, але це у неї все життя,вона фактично не пила воду,ми завжди були цим шоковані. Поїлку вона взагалі не розуміла, а в мисочці раз язичок мокала і все. З фруктів брала та ін. воду. Але все одно не знаю як вона так
homka

Все сообщения

Сообщение Odarka_ua » 16 июн 2024, 16:37

З якого Ви міста?
Odarka_ua

Все сообщения

Сообщение homka » 18 июн 2024, 15:38

Odarka_ua писал(а):З якого Ви міста?

кривий ріг
homka

Все сообщения

Сообщение Odarka_ua » 04 июл 2024, 10:24

З КРивого рогу найближчий ратолого в Дніпрі Клініка Акела Хвалюн ВВладислава ОлександрівнаВам до неї потрібно звернутись
Odarka_ua

Все сообщения

Вернуться в Ветеринарія