Объявление

Граждане России и люди, проживающие на ее территории, идите на русские тематические форумы.
Здесь вам не рады.

Форум продовжує свою діяльність,
з усіма питаннями звертайтесь до Одарки та Насті Шапокляк.

Респираторное, Соня, 5 недель

Тут можна поставити запитання про здоров'я пацюка.

Модераторы: Tatiana_M, igolkova_ca, J_k, Veda

Re: Респираторное, Соня, 5 недель

Сообщение Helga » 08 дек 2013, 12:33

Таки, здається, амброксол відміняємо. Можливо, і справді не встигає виводитися утворена рідина. Сміливо заміняйте на ацц. На відео не дуже зрозуміло, особисто мені здавалося, що ці звуки - чхання. Можливо, таки має сенс заміняти вже й фармазолін на вентолін, для полегшення дихання. Сенс в тому, що при тривалому використанні судинозвужуючих препаратів 9фармазолін) може розвинутися атрофічний рінит, до того ж, до цієї групи препаратів дуже швидко розвивається привикання. Але, то в людей, а як в щурів, я не знаю точно.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 08 дек 2013, 14:00

Helga писал(а):таки має сенс заміняти вже й фармазолін на вентолін

в якому вигляді його купувати? там ціни від 3 до 180 грн

Helga писал(а):На відео не дуже зрозуміло, особисто мені здавалося, що ці звуки - чхання.

Воно на вигляд нагадує удушшя, але без хрипів чи свисту, а з характерним звуком "наприкінці"
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 08 дек 2013, 14:11

iren_letter, я знайшла такий, ціна питання приблизно 20 гривень.
Вентолин Эвохалер аэр. 200 доз
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

http://www.parys.com.ua/notes.php?lek=15986

Як ним користуватися, там вище Толік писав, vombaty
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение vombaty » 08 дек 2013, 14:33

Изображение

Ингаляции вентолина 2-3 раза в день. Пшикать в мордочку - бессмысленно, тк препарат работает только если его вдохнуть, а крыса рефлекторно задерживает дыхание если ей распылять что-то возле мордочки. Посадить в контейнер, туда 1 пшик и 30 секунд пусть дышит.
" Всегда будет арквеллианский линейный крейсер или коррелллианский луч смерти или чума предназначенная на уничтожение всей жизни на Земле, и единственный способ для этих людей продолжать жить - это не знать об этом!"
vombaty

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 08 дек 2013, 14:44

Зрозуміло...
А якщо до завтра все буде добре (раніше все одно ліків не буде), то потреба в цих препаратах лишається?

Доречі, преднізолон лишається?(сьогодні і завтра)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение vombaty » 08 дек 2013, 15:00

iren_letter писал(а):А якщо до завтра все буде добре (раніше все одно ліків не буде), то потреба в цих препаратах лишається?

Конкретно по вентолину (сальбутамол, беротек) - это должно быть в аптечке на всякий случай. Тем более , что
лечение у Вас заочное. Я купил себе вчера , через два года после появления крысы в доме. Иногда лучше перебдеть. :yes:
Почитываю разные форумы , в 90% случаев у владельца нет "копеечных" лекарств для первой помощи.
" Всегда будет арквеллианский линейный крейсер или коррелллианский луч смерти или чума предназначенная на уничтожение всей жизни на Земле, и единственный способ для этих людей продолжать жить - это не знать об этом!"
vombaty

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 08 дек 2013, 15:21

vombaty писал(а):Конкретно по вентолину (сальбутамол, беротек) - это должно быть в аптечке на всякий случай.

Ок.
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 08 дек 2013, 16:17

А на преднiзолонi ставало краще?
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 08 дек 2013, 16:31

Pyatihatochka писал(а):А на преднiзолонi ставало краще?

Їй вже було краще, коли я колола Преднізолон. Тому помітити будь-які зміни я не можу.. бо впринципі їй було добре до уколу і після гірше не ставало.
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 08 дек 2013, 17:47

iren_letter, преднізолон лишається по знижуючій.
Взагалі, лишається: антибіотик, ацц (на зміну лазолвану), вентолін (на зміну фармазоліну), преднізолон по знижуючій. Всього 4 препарати. Одужуйте вже скоріше, хочу хресницю :shuffle:

+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Іра, якщо повна засада з фінансами, можете звернутися на цьому форумі в УФПК (украинский фонд помощи крыcам) За вашу малу тут всі дуже переживають, не відмовлять.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение vombaty » 08 дек 2013, 19:08

Helga писал(а):вентолін (на зміну фармазоліну)

Его только при приступе или каждые 8-12 часов?
vombaty

Все сообщения

Сообщение Helga » 08 дек 2013, 19:43

vombaty, это тебе виднее, Батяня. Как на мое клиническое мышление, по потребности. После отмены лазолвана должно бы покраше стать.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 08 дек 2013, 20:02

Вентолин принято при приступе, насколько я знаю.

Просто якщо ставало легше помiтно саме на преднiзолонi, то може це не тiльки респiраторика.

А ще вети бувають у Вас?
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 08 дек 2013, 22:11

Helga писал(а):Іра, якщо повна засада з фінансами, можете звернутися на цьому форумі в УФПК (украинский фонд помощи крыcам) За вашу малу тут всі дуже переживають, не відмовлять.

Дуже дякую, з фінансами справді повна попа :( Але 25 грн знайду.
Нажаль ліки будуть аж завтра ввечері. Мені давати їй до того часу Амброксол? Чи обмежитися лише антибіотиком?
А Преднізолон мені вже шкода колоти: в неї вже спинка вся у вавках :( Добре, що завтра останній день. Сьогодні взагалі довелося двічі колоти: кожного разу ліки звідкись витікають :dontknow: Дуже сумнівно, що ми прокололи шкірку наскрізь двічі.. Дивно, короче..

Pyatihatochka писал(а):Просто якщо ставало легше помiтно саме на преднiзолонi, то може це не тiльки респiраторика.

Я не помітила такого явного покращення саме через преднізолон. Я одного дня взагалі його не колола (перед цим було 2 уколи) і її стан не погіршився. А потім продовжила уколи, бо сказали - треба.

Єдина явна проблема на зараз - це те, що було на відео. Свисту, хрипу і чхання немає вже(ну дуже рідко). Вже другий день в підряд вона на вигляд абсолютно нормальна (якщо не рахувати сьогоднішню ніч). Зараз он бігає під ковдрою біля мами, за пальці її хватає - грається :D
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Helga » 08 дек 2013, 22:19

iren_letter, відміняй амброксол саме зараз. Завтра даєш вже ацц. преднізолон завтра доколюй, і досить. якщо мала активна, добре їсть, грається, це дуже хороша ознака. вже добавляй їй мяско та яйця в прикорм. я своїм даю перепелині, дуже зручно, і добре їдять.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 08 дек 2013, 22:22

На вiдео нос в ней забитий. вiдмiняйте амброксол и капайте фармазолiн а таких випадках теж.
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 08 дек 2013, 22:26

Helga, добре :yes:

Pyatihatochka писал(а):На вiдео нос в ней забитий.

Pyatihatochka, я теж схильна до цього варіанту.
iren_letter

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 09 дек 2013, 10:48

Маю вже на руках АЦЦ 200мг (гарячий напій). Рекомендація щодо дози зберігається (1/60 порошку розвести кип'ятком у ст.ложці)? чи потрібні корективи?
+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Helga писал(а):...по поводу дозировки, чисто гипотетически, данной конкретной 100-грамовой Соньке нужен 1 мг на прием, то бишь 1/100 порошка, но ацц передозировать, это еще та проблема. Так что, вполне годится доза взрослой крысы, 1/30 порошка. Выпьет с ложки, аж бегом, особо если сиропчика туда брякнуть.

Helga писал(а): Примечание: применение ацц непременно требует обильного щелочного питья, иначе не сработает..

як так зрозуміла, що для цього просто потрібно прибрати звичайну воду і залишити лише поїлку(з содою)?
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Veda » 09 дек 2013, 11:25

iren_letter писал(а):Маю вже на руках АЦЦ 200мг (гарячий напій). Рекомендація щодо дози зберігається (1/60 порошку розвести кип'ятком у ст.ложці)? чи потрібні корективи?

Рассказываю. Берете листок из ученической тетрадки и рисуете на нём прямоугольник 5см*10см.
Разрываете пакетик и высыпаете в центр прямоугольника.
Ножом разравниваете порошок так, чтобы он как можно равномернее покрыл весь прямоугольник.
Ножом же аккуратно отделяете одну клеточку - вот ваш 1 мг лекарства!
Разводите тёплой водой, добавляете во вкусное и скармливаете крысе.
Остальное накрываете листиком и сверху что-нибудь устойчивое ставите, чтобы не разлетелось.
Независимый консультант. Официальные часы приёма - с 8 до 17 каждый второй вторник.
Veda
Модератор

Все сообщения

Сообщение vera777 » 09 дек 2013, 11:43

Еще раз напишу, нам рекомендовали ацц давать за 2 часа до приема антибиотика или 2 часа после.
Если ты добр с животным, оно будет любить тебя до конца жизни. Если ты добр с человеком, то никто не знает, что из этого выйдет.

vera777

Все сообщения

Сообщение Helga » 09 дек 2013, 20:36

iren_letter, все так розумієш. і дівчата сказали все вірно, і про ділення порошку, і про порядок прийому.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 09 дек 2013, 21:19

Добре. Дії на майбутнє зрозумілі. Якщо будуть якісь зміни чи надзвичайні ситуації - відразу напишу.
Взагалі зараз (та і останні днів 3-4) вона ззовні виглядає абсолютно здоровою (ттт) :) Лише сьогодні близько 17 години було чути "мокре хникання", але після АЦЦ минулося.
О, а скільки днів буде курс АЦЦ?

+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

Ще така ситуація: як вплине на хід лікування(та і на здоров'я) надмірна або недостатня доза АЦЦ? Я коли готую ліки, то завжди додаю трішки більше з урахуванням того, що щось та й лишиться в ложці. А 1мг це така підступна мірка, що як підсипеш на грамульку більше, то доза вже буде в двічі чи тричі більша за потрібну :( А як всипати точно (більш-менш) 1мг, то велика ймовірність, що все вона не з'їсть... :wall: Звичайно, така ситуація буває не кожного разу, але без цього нажаль не обійтися...
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Veda » 09 дек 2013, 22:30

Что касается АЦЦ, то тут лучше грамулечку больше. К АЦЦ привыкания не развивается, как, например, к антибиотикам. Да и крысочка ваша растет :) Сегодня 100 г, через неделю 110.
По поводу сроков приема - я бы давала еще недели две, как антибиотик закончите. Потому что наша АА его назначает довольно длительным курсом, 2,5-3 месяца.
Независимый консультант. Официальные часы приёма - с 8 до 17 каждый второй вторник.
Veda
Модератор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 09 дек 2013, 22:40

Veda писал(а):Что касается АЦЦ, то тут лучше грамулечку больше. К АЦЦ привыкания не развивается, как, например, к антибиотикам. Да и крысочка ваша растет :) Сегодня 100 г, через неделю 110.
По поводу сроков приема - я бы давала еще недели две, как антибиотик закончите. Потому что наша АА его назначает довольно длительным курсом, 2,5-3 месяца.

Та якби ж було хоч 100г, а то ж маємо "огірочок" в 50 грам :inlove: Стосовно АЦЦ зрозуміла :)
(доречі, антибіотики ми вже через 4 дні закінчуємо :))
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 10 дек 2013, 07:09

А скiльки це днiв буде курс?
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 10 дек 2013, 09:50

Pyatihatochka писал(а):А скiльки це днiв буде курс?

Аб ми почали приймати 31.11. Тобто, якщо закінчити 14.12(що я і планую), то вийде 15 днів
iren_letter

Все сообщения

Сообщение vera777 » 10 дек 2013, 12:26

Может еще б на недельку продлить курс аб?
Если ты добр с животным, оно будет любить тебя до конца жизни. Если ты добр с человеком, то никто не знает, что из этого выйдет.

vera777

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 10 дек 2013, 12:27

Доведiть до 21 дня. В такому гострому випадку це доречно.
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение Irka » 10 дек 2013, 13:19

Pyatihatochka писал(а):Доведiть до 21 дня. В такому гострому випадку це доречно.

я тоже не люблю три недели аб давать, но в подобном случае - давала бы.
Irka
Модератор

Все сообщения

Сообщение Helga » 10 дек 2013, 22:49

iren_letter, Іра, як ся маєте? ;) Дівчата радять АБ на три тижні, бо ніхто з спеців малявку не бачив, через це вважаємо хворобу найтяжчою з можливих. То має сенс, якщо не зможете доїхати до ветеринара. Від ацц ніякого лиха не буде, аби хоч ціле життя його пити. Дексаметазон відміняйте.
Кома, це ще не крапка!
Helga

Все сообщения

Сообщение iren_letter » 11 дек 2013, 00:20

Загалом непогано :) Буває іноді(1-2 рази в день) чути "мокре хникання". Але воно якось виходить, що таке з'являється перед прийомом АЦЦ.. а після нього все минає. (такий собі сигнал "час пити ліки!") Більше тривожних симптомів немає :) (ттт)

А до АБ не буде звикання? чи якоїсь іншої шкоди... бо як я вже писала: правильну дозу дати важко.. :( Можливо, через систематичне перебільшення чекати проблем? :ttt:

Helga писал(а): Дексаметазон відміняйте.

А ми його й не приймали :)
iren_letter

Все сообщения

Сообщение Irka » 11 дек 2013, 01:06

iren_letter писал(а):А ми його й не приймали

это очень хорошо, потому что крысам он очень опасен (я бы даже сказала смертельно). Преднизолон действует дольше (по времени получения результата), но мягче для крысиного организма.
iren_letter писал(а): Можливо, через систематичне перебільшення чекати проблем?

я много раз просила врача пробиотики назначить после курса аб. Она категорически отказывается, говорит - крысам не надо.
iren_letter писал(а):А до АБ не буде звикання?

возможно. но это будет ясно только если в след.раз этот же препарат не будет действовать. В любом случае, повзрослевшим обычно другие группы аб назначают. Вы главное выздоравливайте и взрослейте ;)
Irka
Модератор

Все сообщения

Сообщение Pyatihatochka » 11 дек 2013, 07:27

Звикання до препарату та резистентнiсть -- речi рiзнi. На антрбiотик не пiдсаджуються.
А при такому тривалому курсi не буде й резистентностi саме через його довгу тривалiсть.

Я вважаю, що Ольга переплутала дексаметазон та преднiзолон i хотiла, щоб вiдминили останнiй.
Pyatihatochka
Администратор

Все сообщения

Сообщение justikk » 12 дек 2013, 21:09

Посоветовать ничего не могу, так как еще не спец, но очень переживаю за кроху, как вы там?
justikk

Предупреждения: 1
Все сообщения

Сообщение iren_letter » 13 дек 2013, 17:39

justikk, вже набагато краще :) правильно підібраний курс лікування і відповідальний підхід до прийому ліків дали свої результати - ми вже не чхаємо, не сопимо і не хрюкаємо (ттт) :) Тож, моя Соня на вигляд абсолютно здорова :yahoo: За що вкотре кажу "Дякую" всім, хто нас врятував :yes:

Стосовно курсу лікування: подаю їй антибіотик десь до 20.12. І зараз намагаюся давати АЦЦ (днів 10 ще буде)

+ Показать спойлер
- Скрыть спойлер

НАМАГАЮСЯ, бо вона не хоче його пити :( Перші дні сама все випивала з ложечки, а тепер доводиться шприцом поїти... Не хоче вже сама пити, носом крутить :dontknow: ...не люблю цього, бо і "мучити" тваринку доводиться і 60% ліків витікають з ротика, бо вона просто-напросто їх не ковтає :wall: :crying:
iren_letter

Все сообщения

Пред.След.

Вернуться в Ветеринарія